Tietoa, tukea ja apua lapsen ergonomiseen, terveelliseen ja turvalliseen kantamiseen sekä liinoja ja reppuja kokeiltavaksi ja pitempiaikaiseen lainaan.

Lainattavat liinat ja reput

PITKÄT KANTOLIINAT

Trikoiset:
- MamEco-trikooliina, koko L/XL, mutta sopii ihan kaikenkokoisille kantajille, väri viininpunainen. Ei panttia. Lainassa.

- Tricot Slen-trikooliina, väri hiekka. Ei panttia. Saatavilla.

Kudotut: 
Girasol Natural 5,2m, Pussikaniini-firman oma vanha kuosi, liina on kaksipuolinen ja siinä on hapsut, kuvia Kantoliinakanavan kantovälinepankissa. Sopii hyvin pienehkölle vauvalle ja monikerroksisiin sidontoihin. Lahjoittaja: yksityishenkilö. Pantti 20e. Saatavilla.

Amazonas  Carry Sling Natura 4,5m, ohuehko vinojoustava kudottu liina, helppo liina kokeilla kudottua, jos on aiemmin käyttänyt trikoista. Suorat päät. Lahjoittaja: yksityishenkilö. Pantti 20e. Saatavilla. 

Didymos luonnonruskea indio koko 7 eli n.5,2m. Saksalaisen kudottujen liinojen uranuurtajan Didymoksen indio-kuviokudonnalla kudottu liina, johon on käytetty värikasvatettua puuvillaa eikä näin ollen ollenkaan väriaineita. Värikasvatettu puuvilla on käytössä erittäin pehmeää ja miellyttävää, liina on napakka, mutta samalla pehmeä ja helposti sidottava. Sopii hyvin pienelle vauvalle ja ensimmäiseksi kudotuksi lapsen kasvettua turhan isoksi trikooliinaan. Pituus riittää kaikenkokoisille kantajille monipuolisiin sidontoihin, eteen, selkään ja miksei myös lonkallekin. Lahjoittaja: yksityishenkilö. Pantti 20e. Saatavilla.


Rengasliinat:
Liinalapsi-rengasliina, ommeltu Girasolin kaakaomanteli-kuosista. Olkapäällä center fold-laskos, isot alumiinirenkaat. Sopii kaikenkokoisille kantajille. Lahjoittaja: Liinalapsi. Pantti 20e. Saatavilla.

Neliöliinat:
-Tuli Mei Tai carrier , puolalainen kaksipuolinen neliöliina kahdella erilaisella kauniilla kuosilla, mustat kevyesti topatut puuvillahihnat. Parhaimmillaan isohkolla vauvalla ja pienehköllä taaperolla. Jos et saa reppuja istumaan itsellesi, kannattaa kokeilla tätä. Kuosi: Manu/Emma Mai Lahjoittaja: Ipanainen. Pantti 20e. Saatavilla.

CatBirdBaby Mei Tai, amerikkalainen neliöliina, sopii käytettäväksi heti, kun vauva avaa spontaanisti lonkkansa, voidaan käyttää niin kauan kun se tuntuu mukavalta. Olkahihnat hyvin kevyesti topattu, lantiovyö toppaamaton, tarvittaessa lantiolle mahdollista lisätä CatBirdin oma muotoiltu tukivyö. Paneelia voidaan pienelle vauvalle pienentää yksinkertaisen kumilenkin avulla. Kuosi: Kleo Blue. Lahjoittaja: Sasima Pantti: 20 e. Saatavilla. 

Bebinar Mei Tai , baby-koko, sopii n.5-6kk iästä eteenpäin, riippuen lapsen koosta/mittasuhteista, paneelia kääntämällä voidaan korkeutta säätää pienemmällekin vauvalle, jos leveys tuntuu lapselle sopivalta. Norjalaisen Carina Brennvollengin suunnittelema ja käsin ompelema neliöliina, hihnat tummanruskeaa vakosamettia, vahvasti pehmustetut, paneelin etuosa vakosamettia, violetti applikaatiokoristelu, paneelin kääntöpuoli ja unituen sisäpuoli violettia silkkiä. Lahjoittaja Carina Brennvolleng/Bebinar. Pantti 40e. Lainassa.


Ergonomiset kantoreput:
-Tuli Ergonomic Carrier, puolalainen kantoreppu, valmistajan mukaan suosituspainorajat n.7-20 kg, noin 4-5kk iästä eteenpäin niin kauan kuin reppu tuntuu hyvältä. Muotoiltu tukeva lantiovyö, paksuhkot toppaukset olkahihnoissa. Kuosi Happy Dills. Lahjoittaja: Ipanainen. Pantti: 20e. Saatavilla.

- Beco Butterfly II, amerikkalainen kantoreppu irrotettavalla vauvatuella sekä kiinteällä sisäosalla, jonka avulla lapsi kiinnitetään reppuun. Erityisesti pienehköille kantajille usein hyvin istuva reppu. Sopii käytettäväksi vastasyntyneestä (kun vauva avaa lonkkansa spontaanisti) niin pitkään, kuin reppu tuntuu mukavalta. Kuosi Lucas, luomupuuvillaa, hiekan väriset hihnat ja paneelin ympärys, kuosikankaassa turkooseja, vihreitä, oransseja ja ruskeita symmetrisiä kuvioita. Lahjoittaja: Vihreä Sammakko. Pantti: 40e. Saatavilla.

-CatBirdBaby Pikkolo-kantoreppu , siro, kevyt reppu, joka sopii käytettäväksi pienestä vauvasta lähtien aina niin kauan kuin se tuntuu hyvältä. Tässä repussa ei ole pienelle vauvelle omaa lisäosaa, vaan repun paneeli pienennetään pienelle vauvalle sopivaksi yksinkertaisella kiristysnauhalla. Reppuun saa halutessaan mukaan irrotettavan lantiotukivyön, jolla saa tarvittaessa lisää tukea alaselälle. Kuosi: Paradise. Lahjoittaja: Sasima Pantti: 20 e. Saatavilla.

Ergo New Generation-kantoreppu , amerikkalainen Ergobaby on yksi maailman suuria kantoreppumerkkejä. Lainaamon Ergo on luomupuuvillainen Organic-malli, sinisellä brodeerauksin koristellulla kuosilla. Sopii n. 4kk iästä eteenpäin, riippuen lapsen koosta. EI sisällä erillistä Ergon vauvatukea. Lahjoittaja: Jutta. Pantti 20e. Saatavilla.


Kantovarusteet:

- CatBirdBaby kantosuoja, repun ja neliön kanssa käytettäväksi soveltuva kantosuoja, päällinen mikrokuitukangasta, sisällä fleecevuori. Hyvä suoja syyskeleille! Kantosuoja pujotetaan liinassa/repussa (lämpimissä) sisävaatteissa olevan lapsen päälle, lapselle tarvitaan lisäksi esim. kypärämyssy päätä ja kaulaa suojaamaan, tumput ja töppöset. Aikuinen pukee oman takkinsa kantoliinan/-repun päälle ja jättää sen tarvittaessa auki lapsen kohdalta. Väri: musta. Lahjoittaja: Sasima Ei panttia. Saatavilla.

-Babyidea 4 vuodenajan kantosuoja irrotettavalla hupulla (lapselle), väri beige. Lahjoittaja: VauVauva. Ei panttia. Saatavilla.